16101.jpg

Nokia 1610

Her er vi fremme ved modellen som ved siden av Motorola MicroTAC var selveste Ur-mobilen, MobilOsaurus Rex, for å si det sånn.
Nokia 1610 og Motorola Micro-TAC
var for mobiltelefonien det som T-Forden var for bilindustrien.

Nokia 1610 var gigantisk, sammenliknet med dagens mobiler, den var tung og klumpete, med en diger utvendig antenne.

Den tilhørte den første generasjonen av digitale GSM-telefoner som i likhet med min første mobil Motorola d460 hadde store sim-kort, dvs. på størrelse med et vanlig førerkort, og digre utvendige clip-on-batterier.
Nokia prøvde seg også med en 1610-versjon med solcellebatteri(!), men denne slo aldri an... kanskje hadde det noe med det nordiske klimaet å gjøre... ?

Nokia 1610 hadde ord på seg for å være så solid at du bokstavelig talt kunne slå i spiker med den, og ringe hjem til kona/kjæresten/elskerinna etterpå (stryk det som ikke passer).

Det var nok det som var grunnen til at denne modellen ble såpass populær, i tillegg til at den også var en av de første mobiltelefonene som teleoperatørene "kasta etter folk" for å få fart i markedet.

Dette var før det ble vanlig med multifunksjonstaster på mobiltelefonene, og funksjonstastene på Nokia 1610 kan nok virke noe forvirrende på oss som er vant til mer moderne mobiler...men det forhindret altså ikke at dette ble en svært populær telefon.

Det er nok ingen overdrivelse å påstå at Nokia bygde sin senere suksess i mobilmarkedet iallfall delvis på erfaringene med denne modellen.