nokia-6210.jpg

Nokia 6210

Når det gjelder "oppgradering til det siste nyeste"-tendensen i min mobil-karriere representerte denne egentlig et lite tilbakeskritt, men jeg hadde alltid syntes at denne telefonen hadde noe eksklusivt, up-market over seg. Derfor hadde jeg i all hemmelighet ønska meg en sånn telefon... Den hadde mye større minne enn de andre telefonene jeg hadde hatt, den hadde ordentlig kalender med tidsplanleggerfunksjon, og den hadde den geniale telefonboka der du kunne lagre flere telefonnumre, adresser, mailadresser,notater o.l under ett navn. Genialt !

Jeg kjøpte telefonen, uten batterilader, på politiets hittegodsauksjon på Folkets Hus i Lillestrøm utpå vårparten det Herrens år 2003. Svigers hadde tipsa meg om at jeg kunne gjøre et kupp på billige sykler på auksjonen, så jeg troppa optimistisk opp med spenn i lommeboka og stålsatte meg for å sykle hjem på nyervervet sykkel.Men det første som fanget interessen, etter å ha kikket på skibokser, smykker, stjålne bilstereoer o.l var denne Nokia 6210'en.

Budrunden ble noe opphetet etter min smak, men jeg fikk tilslaget på 600 spenn, omtrent det dobbelte av det jeg hadde tenkt å betale... men pytt. Tror jeg. Og sykkelen ? Joda, jeg havnet i nok en opphetet budrunde og endte opp med å kjøpe et gammalt vrak for 1000 spenn (den så da fin ut på avstand...)
og sykle hjem opp alle motbakkene på en sykkel der kjedegiret ikke virka. Tråkk meg i hjæl....

De lo seg fillete hos Din Sykkel på Strømmen da jeg troppa opp med vraket og spurte hvor mye det ville koste å fikse den opp, og jeg bare sto og skar tenner da de leksa opp alt som var gæ'ærnt med den, mellom latterkulene.Jeg bante og svor i pissregnet hele veien opp til mutter'n på Skjetten, der jeg parkerte skraphaugen i garasjen og tok bussen hjem. Aldri mer auksjon .... !
Men telefonen funka som ei kule,den, og tjente meg vel helt til jeg bytta den ut igjen....
så til deg som ville ha en ny jobbmobil og "mistet" den gamle Nokia'n og meldte den stjålet : Skam deg !