nokia-6230.jpg

Nokia 6230

Julen 2004 lå denne godbiten under juletreet... og alt annet kom liksom litt i bakgrunnen...

...den hadde fargeskjerm, kamera, videoopptaker, radio, mp3spiller, Epostklient, GPRS,automatisk tastelås, Bluetooth, infrarød port,talestyrte menyer (i tillegg til vanlig taleoppringning), MMS, notisblokk, gjøremålsliste, ordentlig kalender med tidsplanleggerfunksjoner og påminnelser om avtaler, og så videre og så videre...

Du kunne legge inn bilder i kontaktlista som poppa opp når noen ringte, så du ikke bare hørte det på ringetonen, men så hvem det var, den hadde tidsbestemte profiler som kunne stilles inn til å skifte fra èn profil til en annen på et bestemt klokkeslett...du kunne se web-TV på den... det var nesten ikke grenser for hva du kunne gjøre !

Den hadde også et eget minnekort, som utvidet minnet med "hele" 32 MB. Dette tok det jo ikke lang tid å fylle opp med mp3-filer.

Så vidt jeg forsto støttet den minnekort opptil 512 MB, men innen jeg hadde fått bestemt meg til å kjøpe større minnekort, var utviklinga alt kommet så langt at ingen hadde Nokias MMC-kort på lager.

Moralen her er altså : Få ut fingern hvis du vil følge med på den teknologiske utviklinga...

Dette med Bluetooth var også en ny verden, jeg kjøpte Bluetooth-interface på Clas Ohlsson, og vips kunne jeg laste ned bilder fra Internett og sende til telefonen og bruke dem til bakgrunnsbilder, jeg trengte ikke å laste ned dyre bilder fra en eller annen tvilsom innholdsleverandør.

Og jeg kunne laste opp bildene jeg tok med telefonen, til PCen... mange nye muligheter !